Miętowa Limonka Pieczona Alaska
Minty Lime pieczone Alaska może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz drobny cukier, miętę, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Minty Baked Alaska, Zamrażarka Minty Lime, oraz Miętowy Lime Freeze.
Instrukcje
Linia DNA cztery 3/4-cup ramekins z angel food cake; pokroić ciasto w razie potrzeby, aby pokryć DNA równomiernie. Załatać puste miejsca.
Sorbet wrzucić do schłodzonej miski. Wymieszać z miętą, rumem i skórką z limonki. Sorbet wrzucić do ramekinów i wygładzić powierzchnie. Zamrozić do twardości, 1,5 godziny.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj białka ze średnią prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, a następnie zwiększaj prędkość do wysokiej i ubijaj, aż białka będą błyszczące. Uruchom nóż wokół obręczy ramekinów i obróć ciasta sorbetu na powierzchnię roboczą. Za pomocą szpatułki, przenieść je do blachy do pieczenia, ciasto stronie w dół, co najmniej 4 cale od siebie.
Rozłóż dużą ilość bezy na torty sorbetowe. Zamrozić ciasta do jędrności, 1 godzinę.
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 6 cali od ciepła. Pieczone Alaski dusimy przez około 2 minuty, stale przesuwając patelnię, aby nawet przyrumienić. Ostrożnie przełożyć na talerze i podawać.