Miękkie, wilgotne i lepkie bułeczki cynamonowe
Miękkie, wilgotne i lepkie bułki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać masło, cukier, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Miękkie, wilgotne i lepkie bułeczki cynamonowe, Ooey-Lepkie Bułeczki Cynamonowe, oraz Miękkie i delikatne bułeczki cynamonowe.
Instrukcje
Na patelni do chleba umieść mleko, ubite jajko, roztopione masło, wodę, mieszankę budyniu waniliowego, mąkę chlebową, cukier, sól i drożdże w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta.
Po zakończeniu cyklu wyjąć ciasto i wyrabiać przez 3 do 5 minut.
Rozwałkuj do dużego prostokąta.
Zmiksować zmiękczone masło, brązowy cukier i cynamon.
W razie potrzeby posypać posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami. Zaczynając od najszerszego końca, rozwałkuj ciasto na kłodę. Szczypta do uszczelnienia szwów.
Pokroić w plastry 1/2 cala do 1 cala i umieścić w nasmarowanej patelni 9x13 cali.
Umieść w przestrzeni wolnej od przeciągów i pozwól wzrosnąć, aż do podwojenia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przez 15 do 20 minut. Aby lukier, wymieszać mleko, cukier, zmiękczone masło i wanilię w małej misce.
Rozłóż na ciepłych bułeczkach cynamonowych.