Miód Chleb Wieloziarnisty
Miód Wieloziarnisty chleb jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki kukurydzianej, mąki żytniej, drożdży instant i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Wieloziarnisty Chleb Miodowy, Chleb wieloziarnisty z masłem miodowym, oraz Noc Miodowo-Migdałowe Płatki Wieloziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz mąkę kukurydzianą i wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Wlać do dużej miski. Wymieszać z solą, olejem i miodem; ostudzić do lata.
W dużej misce, połączyć schłodzoną mieszaninę mąki kukurydzianej z drożdży, mąki żytniej, mąki pełnoziarnistej i 4 szklanki niebielonej mąki; beat dobrze. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia 30 minut, lub do podwojenia.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, gdy dno bochenka wydrąży się po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.