Mint Chocolate Chip Angel Food Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Mięta Czekolada Chip Angel Food Cake spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 16 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, lody z miętą czekoladową, kakao do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowe ciasto Angel Food z czekoladowym Ganache, Chocolate Chip Macaroon Angel Food, oraz Ciasto Czekoladowe Angel Food dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, kakao i wodę z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Uruchom nóż wokół boku patelni poluzować ciasto; usunąć z patelni.
Odciąć wierzch ciasta o 1 cal od góry; odstawić.
Pokroić w ciasto 1 cal od zewnętrznej krawędzi i 1 cal od krawędzi środkowego otworu, pozostawiając znaczne "ściany" z każdej strony.
Usuń ciasto w cięciach zakrzywionym nożem lub łyżką, uważając, aby pozostawić podstawę ciasta o grubości 1 cala. Łyżka lodów do jamy ciasta; gładki wierzch. Wymień wierzch ciasta. Przykryć i zamrozić około 3 godzin lub do jędrności.
Podawać z sosem o smaku czekoladowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "