Mint Chocolate Chip Angel Food Cake

Mint Chocolate Chip Angel Food Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Mięta Czekolada Chip Angel Food Cake spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 16 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, lody z miętą czekoladową, kakao do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowe ciasto Angel Food z czekoladowym Ganache, Chocolate Chip Macaroon Angel Food, oraz Ciasto Czekoladowe Angel Food dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, kakao i wodę z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
3
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
4
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Uruchom nóż wokół boku patelni poluzować ciasto; usunąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
Odciąć wierzch ciasta o 1 cal od góry; odstawić.
7
Pokroić w ciasto 1 cal od zewnętrznej krawędzi i 1 cal od krawędzi środkowego otworu, pozostawiając znaczne "ściany" z każdej strony.
8
Usuń ciasto w cięciach zakrzywionym nożem lub łyżką, uważając, aby pozostawić podstawę ciasta o grubości 1 cala. Łyżka lodów do jamy ciasta; gładki wierzch. Wymień wierzch ciasta. Przykryć i zamrozić około 3 godzin lub do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Podawać z sosem o smaku czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn