Mini klopsiki jagnięce z chutneyem Kolendro-miętowym
Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 37 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka nasion kolendry, liści mięty, cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Chutney kolendro-miętowy, Chutney Kolendro-Miętowy, oraz Chutney miętowo-kolendrowy.
Instrukcje
Zrobić klopsiki: na małej patelni, tost kminek na średnim ogniu, aż pachnące, 3 do 5 minut. Zmielić w młynku do przypraw, umieścić 1 łyżeczkę. w średniej misce, a resztę zarezerwować na chutney. Zmiel kolendrę i koper włoski i dodaj do miski z pozostałymi przyprawami, solą, jagnięciną i jajkiem.
Delikatnie wymieszać. Schłodzić mieszaninę, aż do uzyskania jędrnego kształtu, około 15 minut.
Dodać chutney: umieścić wszystkie składniki chutney i zastrzeżone kminek w maszynce i wirować, aż bardzo gładkie.
Dodaj więcej soku z cytryny, jeśli chcesz. Łyżka do miski.
Zakończ klopsiki: mokrymi rękami uformuj Schłodzone mięso na 1-cal. kulki i ustawić na blasze do pieczenia.
Rozgrzać olej w ciężkim 12-calowym. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu. Smażyć klopsiki, aż dobrze rumiane na całym, 8 do 10 minut w sumie.
Transfer na ręczniki papierowe.
Podawać klopsiki z wykałaczkami i chutney.
*Dla łagodniejszego chutney, nasiona chile przed mieleniem.