Mini Croque Madames
Mini Croque Madames może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mleka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Quick Croque Madames, Croque-Monsieur, oraz Croque Madame.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246° i ułóż stojak na środku.
Umieść 1/3 szklanki sera w małej misce i odstawić.
Umieścić chleb w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Roztopić 5 łyżek masła i posmarować je po obu stronach chleba, wykorzystując to wszystko.
Piec, aż chleb jest upieczony i złocisty brązowy, o 10 protokół. Odstaw blachę do pieczenia i chleb na bok.Tymczasem zrobić beszamel: roztopić pozostałą łyżkę masła w małym rondlu na średnim ogniu, aż do spienienia.
Ubić mąkę i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż nie będzie już surowy-degustacja, o 30 sekund. Powoli ubij mleko i dodaj odmierzoną sól i gałkę muszkatołową. Gotować, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje, około 3 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na bok.Szynkę równomiernie podzielić na 4 kromki chleba tostowego, następnie równomiernie podzielić Pozostałe 1 1/3 szklanki sera na szynkę.
Rozłóż cienką warstwę Dijon na pozostałych 4 kromkach chleba i umieść je od strony musztardy na górze sera. Naciśnij delikatnie, aby zagęścić kanapki. Przykryj blachę szczelnie folią aluminiową i piecz, aż ser zacznie się właśnie topić, około 5 minut.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i wyrzucić folię.
Ubij zarezerwowany sos beszamelowy, aż będzie gładki, a następnie rozprowadź go na szczytach kanapek, wykorzystując wszystko.
Posypać zarezerwowane 1/3 szklanki sera na beszamelu.
Piec kanapki odkryte, aż ser na górze topi się i bulgotanie, o 10 protokół. Tymczasem złamać 8 jaj przepiórczych do małej miseczki.Gdy kanapki są gotowe, wyjąć je z piekarnika i odstawić.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połysk.
Na patelnię wlać 8 popękanych jajek, rozłożyć je równomiernie (jeśli niektóre białka się skleją, oddzielić je łopatką). Przyprawić jajka solą i gotować bez zakłóceń, aż białka będą tylko ustawione, ale żółtka są nadal płynne, około 2 do 3 minut.
Usuń jajka sadzone na duży talerz. Powtórz z pozostałymi 8 jajkami.Przyciąć skórki z każdej zarezerwowanej kanapki, a następnie pokroić każdą kanapkę na 4 mniejsze kwadraty.
Kanapki ułożyć na półmisku, na wierzchu ułożyć smażone jajko przepiórcze i od razu podawać.