Miecznik A La Siciliana
Miecznik A La Siciliana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 453 kalorie, 32G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory, rodzynki, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Miecznik Siciliana, Miecznik A La Siciliana, oraz Cassata Siciliana.
Instrukcje
Rodzynki moczyć w letniej wodzie przez 30 minut.
Odcedzić i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu lub patelni na dużym ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek na miękkość. Wymieszaj rodzynki, pomidory, oliwki, orzeszki piniowe i kapary. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 15 minut.
Steki przyprawiamy solą i pieprzem.
Umieścić w lekko naoliwionym naczyniu do pieczenia i przykryć gotowanym sosem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, aż steki będą twarde.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.