Mexican Rich ' n ' Thick Hot Chocolate
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Meksykańska Rich ' n ' gęsta gorąca czekolada może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 271 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chili w proszku, batony czekoladowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rich ' n ' Thick Hot Chocolate, Najwyższej Jakości Gęsta, Bogata Miętowa Gorąca Czekolada, oraz Champurrado: Gęsta Meksykańska Gorąca Czekolada.
Instrukcje
Ubij razem skrobię kukurydzianą i 1/2 szklanki mleka, aż będzie gładka.
Gotować pozostałe 3 1/2 szklanki mleka w dużym rondlu bez glinu na średnim ogniu, aż pojawią się bąbelki wokół krawędzi rondla (około 4 minut; nie gotować).
Ubić czekoladę, miód, ekstrakt waniliowy, cynamon, chili w proszku i sól do wymieszania i wygładzenia.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej.
Doprowadzić mieszaninę mleka do lekkiego wrzenia, często ubijając (około 4 minut).
Mieszanina zagęszcza się w miarę schładzania.)
Podawać natychmiast z pianką bitą śmietaną, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy tabliczki czekolady Ghirardelli Intense Dark Twilight Delight 72% Cacao.