Mexican Rich ' n ' Thick Hot Chocolate

Mexican Rich ' n ' Thick Hot Chocolate
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Meksykańska Rich ' n ' gęsta gorąca czekolada może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 271 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chili w proszku, batony czekoladowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rich ' n ' Thick Hot Chocolate, Najwyższej Jakości Gęsta, Bogata Miętowa Gorąca Czekolada, oraz Champurrado: Gęsta Meksykańska Gorąca Czekolada.

Instrukcje

1
Ubij razem skrobię kukurydzianą i 1/2 szklanki mleka, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Gotować pozostałe 3 1/2 szklanki mleka w dużym rondlu bez glinu na średnim ogniu, aż pojawią się bąbelki wokół krawędzi rondla (około 4 minut; nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić czekoladę, miód, ekstrakt waniliowy, cynamon, chili w proszku i sól do wymieszania i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Chili W ProszkuChili W Proszku
CzekoladaCzekolada
CynamonCynamon
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Doprowadzić mieszaninę mleka do lekkiego wrzenia, często ubijając (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia.
7
Lekko ostudzić. (
8
Mieszanina zagęszcza się w miarę schładzania.)
9
Podawać natychmiast z pianką bitą śmietaną, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
PiankiPianki
10
Uwaga: do celów testowych użyliśmy tabliczki czekolady Ghirardelli Intense Dark Twilight Delight 72% Cacao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton Z Ciemnej CzekoladyBaton Z Ciemnej Czekolady

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn