Meksykańska Zapiekanka ryżowa to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, kurkumy, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, oraz Meksykańska Zapiekanka Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku i dodać czosnek i cebulę. Gotować, 3 do 4 minut. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać ryż. Ciągle mieszaj, upewniając się, że ryż się nie pali. Gotować na małym ogniu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Następnie dodaj całe pomidory, pomidory pokrojone w kostkę, kminek, sól, pieprz, cayenne i kurkumę. Wymieszać, aby połączyć i niech gotować, o 2 protokół. Na koniec dodaj bulion z kurczaka i wymieszaj mieszaninę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż nie jest całkiem zrobione, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Rosół Z Kurczaka
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
Pieprz
Kminek
Ryż
Sól
5
Top z serem, a następnie piec z pokrywką, aż ser topi się i ryż całkowicie gotowane, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.