Meksykańska Lazania z kaktusem

Meksykańska Lazania z kaktusem
Meksykańska Lasagna z kaktusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 50g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz queso fresco, tortille z mąki, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Meksykańska Lazania, Meksykańska Lazania, oraz Meksykańska Lazania.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj dużą jednorazową aluminiową patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Brązowa mielona wołowina na dużej patelni na średnim ogniu, łamanie mięsa na kruszy się, gdy brązowieje, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać z przyprawą taco i połową sosu enchilada. Pozostały sos Enchilada należy zachować do późniejszego użycia. Doprowadzić mieszaninę wołowiny do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Odstaw mięso na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Mieszanka Przypraw TacoMieszanka Przypraw Taco
WołowinaWołowina
MięsoMięso
4
Ułóż jedną paczkę tortilli na dnie przygotowanej aluminiowej patelni do pieczenia i równomiernie rozprowadź rozgrzaną fasolę w warstwie tortilli. Ułóż jeszcze 1 opakowanie tortilli o połówce na fasoli, a na wierzchu plasterki queso fresco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola RefriedFasola Refried
Queso FrescoQueso Fresco
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozprowadź 1 opakowanie mieszanki serów meksykańskich o obniżonej zawartości tłuszczu na plastrach queso fresco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Queso FrescoQueso Fresco
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Połowę pokrojonego nopalitos układamy w krzyżowy wzór na rozdrobnionym serze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
7
Top warstwa nopalito z 1 więcej pakiet tortillas i rozprowadzić mieszaninę wołowiny na tortillas; top z pozostałym pakietem tortillas. Zakończ zapiekankę pozostałym sosem enchilada i pozostałą 1 mieszanką serową. Na wierzchu ser z pozostałymi plastrami nopalito ułożonymi w krzyżowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WołowinaWołowina
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bąbelkuje, a polewa serowa topi się i zaczyna brązowieć, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać w kwadracikach.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia25
Magazyn