Meksykańska Frittata
Meksykańska Frittata może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na poranny posiłek. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Przepis ten służy 4. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Kilka osób bardzo lubi to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny dieta. 15 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser mozzarella, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Meksykańska Frittata, Meksykańskie Tofu Frittata, oraz Sezonowa meksykańska Frittata z sałatką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W 8-calowej, nieprzywierającej, odpornej na piekarnik patelni saute rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać szalotki zielonej cebuli i gotować do miękkości, około 3 minut. Tymczasem w średniej misce ubić jajka 1 łyżką wody.
Dodać kolendrę i doprawić solą i pieprzem.
Dodać mieszaninę jajek do patelni i ugotować
Na patelnię dodać jajka i kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Gotuj przez około 8 minut podnosząc krawędzie szpatułką, aby każde niegotowane jajko popłynęło na dno.
Na wierzch wlać meksykańską cremę i posypać serem.
Przełóż patelnię do piekarnika i piecz do nadęty i złoty, około 8 do 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.