Medaliony wieprzowe z sosem cytrynowym
Medaliony wieprzowe z sosem cytrynowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 25g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wina, pietruszki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem cytrynowo-czosnkowym, Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie cytrynowo-kaparowym, oraz Medaliony z polędwicy wieprzowej z chińskim imbirem i sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłaszczyć każdy kawałek wieprzowiny do grubości 3/4 cala, naciskając go z płaskim boku noża szefa kuchni.
Posypać kawałki wieprzowiny solą.
Umieść mąkę w płytkim naczyniu i zagotuj w nim plasterki wieprzowiny.
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, jeśli to konieczne, gotuj medaliony wieprzowe, obracając raz, aż będą dobrze zarumienione z obu stron, w sumie około 4 minut.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Dodaj wino i sok z cytryny na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i natką pietruszki. Powrót wieprzowinę na patelnię i ciepłe przez, obracając plastry do Płaszcz z sosem.