Małże z Linguine i wiosennym czosnkiem
Małże z Linguine i wiosennym czosnkiem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 633 kalorie, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz małże littleneck, linguine, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Świeży czosnek Linguine z małż, Linguine z małżami i olejkiem cytrynowo-czosnkowym, oraz Linguine i małże w sosie z białego wina czosnkowego.
Instrukcje
Dokładnie umyć małże, odrzucając wszelkie otwarte lub popękane muszle. Odstawić.
Linguine gotować 11 minut zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić i ogrzać.
Podsmażyć czosnek i tymianek na gorącym oleju na dużej patelni 1 do 2 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki.
Dodaj małże, Wino, i pieprz na patelni, podrzucając delikatnie. Przykryć i gotować 3 do 4 protokół lub do otwarcia małże. (Wyrzucić nieotwarte pociski.)
Usuń małże łyżką szczelinową. Wymieszać linguine z płynem do patelni; podawać posypane małżami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.