Małże gotowane na parze z porami, tymiankiem i boczkiem
Gotowane na parze małże z porami, tymiankiem i boczkiem mogą być tylko bezglutenowe i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 33g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 19 fanów. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Mieszanka gałązek tymianku, pora, rashers smugowany boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Małże Gotowane Na Parze Z Porem, Pomidorami I Czosnkiem, Morston Małże Z Porami, Wędzonym Boczkiem I Aspall Cyder, oraz Piwne małże z boczkiem.
Instrukcje
Szoruj i odgarniaj małże.
Podgrzej połowę masła na patelni, a następnie skwiercz boczek przez 3-4 minuty, aż zacznie brązowieć.
Dodaj pory i tymianek, a następnie poć wszystko razem przez 4-5 minut, aż będzie miękkie. Podgrzać wysoko, dodać małże i cydr lub wino, następnie przykryć i gotować przez 4-5 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią, aż małże się otworzą. Odrzuć wszelkie, które nie otwierają się. Miarka małże i inne kawałki do naczynia, a następnie umieścić patelnię z powrotem na ogniu. Gotuj soki przez 1 min z resztą masła, następnie polej małże i podawaj z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Muscadet, Riesling, Wino Różane
Małże bardzo dobrze komponują się z Muskadetem, Rieslingiem i winem różowym. Muscadet to klasyczne połączenie, ale wiele chrupiących, suchych białek zadziała. Jeśli małże są gotowane z pomidorami, wybierz różowe. Jeśli małże są po pikantnej stronie, spróbuj Riesling. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine de La Pepiere Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Domaine de la Pepiere Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie
Rocznik 2015 zachowuje klasyczną cytrynową, kamienistą i słoną jakość. To świetna butelka Muscadet!