Przepis Paneer masło Masala może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 30 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Ta przystawka ma 549 kalorii, 11g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, pastę imbirową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 16 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj paneer butter masala-jak zrobić Paneer butter masala z sosem, Masło Paneer Masala / Easy Paneer s / bez cebuli bez czosnku, oraz Paneer Makhani (Paneer Masala Masala) (Styl Restauracji) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć paneer w 2 partiach, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paneer
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przenieś smażone paneer do papierowej płyty wyłożonej ręcznikiem, aby osuszyć, zachowując olej roślinny na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Paneer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
3
Roztopić masło w tej samej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę do złotego koloru, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać pastę imbirową i pastę czosnkową. Nadal gotować, aż pachnące, o 1 minutę więcej. Wymieszać nerkowce, mielone czerwone chiles, kminek, kolendra, i garam masala do mieszanki cebuli. Gotować i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Pasta Czosnkowa
Pasta Imbirowa
Czerwona Papryka Chili
Kolendra
Orzechy Nerkowca
Kminek
Cebula
5
Wymieszać sos pomidorowy, pół na pół, mleko, cukier, i sól do mieszanki przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Cukier
Mleko
Sól
6
Dodać smażone paneer i gotować na wolnym ogniu, o 5 protokół więcej.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.