Masło Paneer Masala

Masło Paneer Masala
Przepis Paneer masło Masala może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 30 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Ta przystawka ma 549 kalorii, 11g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, pastę imbirową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 16 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj paneer butter masala-jak zrobić Paneer butter masala z sosem, Masło Paneer Masala / Easy Paneer s / bez cebuli bez czosnku, oraz Paneer Makhani (Paneer Masala Masala) (Styl Restauracji) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć paneer w 2 partiach, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieś smażone paneer do papierowej płyty wyłożonej ręcznikiem, aby osuszyć, zachowując olej roślinny na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
PaneerPaneer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Roztopić masło w tej samej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę do złotego koloru, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać pastę imbirową i pastę czosnkową. Nadal gotować, aż pachnące, o 1 minutę więcej. Wymieszać nerkowce, mielone czerwone chiles, kminek, kolendra, i garam masala do mieszanki cebuli. Gotować i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
KolendraKolendra
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
KminekKminek
CebulaCebula
5
Wymieszać sos pomidorowy, pół na pół, mleko, cukier, i sól do mieszanki przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
6
Dodać smażone paneer i gotować na wolnym ogniu, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn