Marynowany Tuńczyk z awokado, Chilli i ogórkiem
Przepis marynowany Tuńczyk z awokado, Chilli i ogórkiem może zaspokoić Amerykański głód w około 2 godziny. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 648 kalorii, 52g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka awokado, cebula, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Ogórek Koperek Awokado Sałatka Z Tuńczyka, Tatar z tuńczyka z sałatką ogórkową i awokado, oraz Miski z tuńczykiem Ahi z makaronem z awokado i ogórkiem.
Instrukcje
Tuńczyka pokroić cienko i umieścić w dużym płytkim naczyniu do serwowania.
Posypać solą i przykryć sokiem z limonki. Pozostawić do marynowania na 40 minut, obracając rybę raz.
Wyciągnij rybę (która powinna teraz wyglądać nieprzezroczysto po ugotowaniu przez sok z limonki) i połóż na talerzu.
Wynikowe soki wlać do małej miseczki.
Powrót tuńczyka do naczynia w reprezentacyjny sposób. Rozsypać na cebuli i chilli.
Ułóż pomidory, ogórek i awokado na górze.
Posypać liście kolendry na powierzchni i zakończyć oliwą z oliwek.
Na koniec należy zwrócić zebrane soki do naczynia za pomocą łyżki, zwracając szczególną uwagę, aby w pełni namaścić każdy kawałek awokado, zapobiegając w ten sposób przebarwieniom.
Przykryć i schłodzić przez kolejne 40 minut przed podaniem. Ręka wokół naczynia z kwaśną śmietaną przy stole.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc