Marynowany Tuńczyk z awokado, Chilli i ogórkiem

Marynowany Tuńczyk z awokado, Chilli i ogórkiem
Przepis marynowany Tuńczyk z awokado, Chilli i ogórkiem może zaspokoić Amerykański głód w około 2 godziny. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 648 kalorii, 52g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka awokado, cebula, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Ogórek Koperek Awokado Sałatka Z Tuńczyka, Tatar z tuńczyka z sałatką ogórkową i awokado, oraz Miski z tuńczykiem Ahi z makaronem z awokado i ogórkiem.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić cienko i umieścić w dużym płytkim naczyniu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
2
Posypać solą i przykryć sokiem z limonki. Pozostawić do marynowania na 40 minut, obracając rybę raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RybyRyby
SólSól
3
Wyciągnij rybę (która powinna teraz wyglądać nieprzezroczysto po ugotowaniu przez sok z limonki) i połóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RybyRyby
4
Wynikowe soki wlać do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Powrót tuńczyka do naczynia w reprezentacyjny sposób. Rozsypać na cebuli i chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
TuńczykTuńczyk
6
Ułóż pomidory, ogórek i awokado na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
PomidorPomidor
AwokadoAwokado
7
Posypać liście kolendry na powierzchni i zakończyć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
8
Na koniec należy zwrócić zebrane soki do naczynia za pomocą łyżki, zwracając szczególną uwagę, aby w pełni namaścić każdy kawałek awokado, zapobiegając w ten sposób przebarwieniom.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
9
Przykryć i schłodzić przez kolejne 40 minut przed podaniem. Ręka wokół naczynia z kwaśną śmietaną przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia54
Magazyn