Marmurowy tort z polewą czekoladową

Marmurowy tort z polewą czekoladową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj marmurowego ciasta z polewą czekoladową. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1218 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, słodko-gorzką czekoladę, żółtko jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto marmurowe z lukrem Krówkowym, Ciasto marmurowe z lukrem Krówkowym, oraz Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło dwie okrągłe patelnie o wymiarach 9 na 2 cale i linia z pergaminem; masło i pył z mąką. W misce wymieszać 3 szklanki mąki, proszku do pieczenia i soli. W filiżance wymieszać mleko z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę, ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać cukier i ubić, aż puszyste, 4 protokół. Beat w jajka, jeden po drugim, skrobanie w dół miski. Ubić suche składniki w 3 partiach, na przemian z mieszaniną mleka i skrobanie w dół miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać 2 szklanki ciasta z roztopioną i schłodzoną słodko-gorzką czekoladą. Zeskrobać pozostałe ciasto do patelni. Wlać ciasto czekoladowe na ciasto w patelniach i zawirować nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 35 minut, aż będzie sprężysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ostudzić na 15 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i odwrócić na stojaku. Oderwij papier, obróć ciasto do góry i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Słodko-gorzką czekoladę rozpuścić w 1/4 szklanki gęstej śmietany i ostudzić. W mikserze stojącym wyposażonym w trzepaczkę ubić masło i żółtko na średniej prędkości, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Beat w cukrze z małą prędkością. Ubij resztę śmietany, wanilii i soli, a następnie ubijaj ze średnią prędkością, aż będzie puszysta, 3 minuty dłużej. Ubij schłodzony krem czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
KremKrem
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Rozłóż 1 szklankę lukru na warstwie ciasta i top z drugiej warstwy; szron górę i boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Odstawić 1 godzinę; służyć.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn