Muffinki Morelowo-Migdałowe
Morelowo-migdałowe babeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 175 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mąkę, migdały, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Spróbuj Babeczki bananowo-migdałowe z migdałowym Streuselem, Otis Spunkmeyer migdałowe babeczki z makiem-zrób pyszne babeczki w domu, oraz Ciasto Morelowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz konfitury i ekstrakt migdałowy w małej misce.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połączyć mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Połącz brązowy cukier, jajko i białko w średniej misce i dobrze wymieszaj trzepaczką.
Dodać maślankę, olej rzepakowy, skórkę pomarańczową i wanilię i dobrze wymieszać.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego.
Łyżka 2 łyżki ciasta do każdej z 12 filiżanek muffin pokryte sprayem do gotowania. Podziel mieszankę moreli równomiernie na środku każdej filiżanki muffinki (nie rozlewaj na ciasto) i top pozostałym cieście.
Ciasto posypać równomiernie 2 łyżeczkami granulowanego cukru i migdałów.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do momentu, gdy muffinki powrócą po dotknięciu lekko na środku. Uruchom nóż lub szpatułkę wokół zewnętrznej krawędzi każdej filiżanki muffin. Ostrożnie wyjmij każdą babeczkę i umieść na drucianym stojaku.