Budyń Chlebowy Z Anyżem Gwiazdkowym
Star anyżowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 9. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 395 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mleko, lody waniliowe, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Czterogwiazdkowy Czekoladowy Budyń Chlebowy, Anyż Gwiaździsty Wieprzowy, oraz Herbatniki z anyżem gwiazdkowym.
Instrukcje
Połącz mleko i anyż w małym, ciężkim rondlu.
Podgrzewać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki, często mieszając (nie gotować).
Zdjąć z ognia; przykryć i strome 20 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito do dużej miski; wyrzucić anyż Gwiaździsty.
Dodać 1/2 szklanki cukru, imbir, cynamon i jajka; wymieszać trzepaczką. Delikatnie wymieszać z chlebem.
Odstawić na 10 minut, od czasu do czasu mieszając.Rozgrzej piekarnik do 35
Wlać do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać mieszaninę równomiernie 1 łyżką cukru.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Każdy kawałek podawać na ciepło z 1/4 szklanki lodów.