Markiza z białej czekolady i truskawek
Biała czekolada & Marquise truskawka może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 64 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka paluszków biszkoptowych, cukru pudru, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czekoladowa Markiza, Czekoladowa markiza, oraz Ultimate Chocolate Marquise.
Instrukcje
Wyłożyć puszkę bochenkową o pojemności 1,2 litra z podwójną warstwą folii spożywczej umożliwiającą zwisanie krawędzi. Ułóż rzędy gąbczastych palców, szeroko, w poprzek podstawy.
Posypać równomiernie 3 łyżkami soku pomarańczowego.
Czekoladę umieścić w żaroodpornej misce z masłem. Kuchenka mikrofalowa na nośniku przez 1-2 min, delikatnie mieszając w połowie.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru, aż zachowa swój kształt. Złóż roztopioną czekoladę do równomiernego wymieszania.
Wybierz 8-10 nawet wielkości truskawek. Połowę masy czekolady przełożyć do puszki, następnie wyselekcjonowane truskawki położyć na środku puszki, delikatnie dociskając. Łyżkę pozostałego kremu czekoladowego i wygładzić wierzch. Fold zwisające folii spożywczej nad markiza. Schłodzić przez co najmniej 24 godziny, najlepiej 2 dni w lodówce, aż zestaw.
Zważyć 250 g pozostałych truskawek, z grubsza posiekać i włożyć do malaksera z 2 łyżkami cukru pudru i 1 łyżką soku pomarańczowego. Blitz aż będzie gładka, a następnie naciśnij przez drobne sito, aby usunąć nasiona. Chill until needed.
Aby służyć, odkroić markizę i pokroić w grube plasterki.
Podawać z sosem truskawkowym i kilkoma zastrzeżonymi truskawkami.