Marchew Kandyzowana
Kandyzowane marchewki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 19 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, młode marchewki, masło i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Marchew Kandyzowana, Marchew Kandyzowana, oraz Marchew Kandyzowana.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Odciąć wszystkie, ale 1-cal z wierzchołków marchewki, pozostawiając trochę zielony.
Marchewki przekładamy na dużą płytką patelnię, dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Obróć się, aby pokryć marchewki. Włóż je do piekarnika i piecz przez 30 minut, aż marchewka będzie delikatna.
W międzyczasie roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Obracać patelnię wokół i gotować, aż masło zaczyna się brązowy i orzechowy. Wycisnąć sok z połówek pomarańczy, dodać skórkę, brązowy cukier, kminek i cynamon i nadal gotować przez 2 minuty lub do syropu.
Marchew wyjąć z piekarnika, skropić pomarańczowo-brązowym masłem marchewki i podawać.