Mandarynka-Jagoda-Migdał Pływa

Mandarynka-Jagoda-Migdał Pływa
Mandarynka-jagody-migdały pływa może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, żelatynę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Petarda Jagoda Margarita Pływa, Kawowy Migdał Pływa, oraz Chłodziarka Jagodowa Mandarynka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 1-do 1 1/2-quart patelni, wymieszać 1/4 szklanki cukru i żelatyny. Wymieszać w 1/3 szklanki zimnej wody; odstawić, aż żelatyna będzie miękka, o 5 protokół. Mieszaj na średnim ogniu, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, około 2 minut. Wymieszać z mlekiem i ekstraktem z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
żelatynażelatyna
CukierCukier
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wlać do 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia lub patelni. Schłodzić do twardości, co najmniej 3 godziny; przykryć, jeśli przechowywanie jest dłuższe (patrz UWAGI).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Z obieraczką do warzyw, pare sześć cienkich 4-na 1/2-calowe paski skórki z pomarańczy. Ream sok z pomarańczy i rezerwy. Z płaskim dnem szklanki zmiażdżyć strąki kardamonu; usunąć i wyrzucić kadłuby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4
Umieść paski skórki pomarańczowej, czarne nasiona kardamonu i pozostałą 1/2 szklanki cukru na patelni 1 1/2 do 2 kwarty. Drewnianą łyżką zmiażdżyć skórkę i nasiona z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 4 szklanki wody; mieszaj na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
6
Ostudzić, następnie dodać zarezerwowany sok pomarańczowy; przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
7
Wlać przez drobny sitko ustawione na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Pokrój żelatynę migdałową na kwadraty 3/4 cala; Uruchom również nóż po bokach patelni. Szeroką łopatką ostrożnie wyciągnij kostki i dodaj do syropu pomarańczowo-kardamonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
żelatynażelatyna
MigdałyMigdały
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Dodać syrop z malin i mandarynek; delikatnie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
MalinyMaliny
OwoceOwoce
SyropSyrop
10
Podawać lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania (patrz UWAGI). Chochla do małych miseczek lub szklanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn