Mandarynka-jagody-migdały pływa może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, żelatynę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Petarda Jagoda Margarita Pływa, Kawowy Migdał Pływa, oraz Chłodziarka Jagodowa Mandarynka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 1-do 1 1/2-quart patelni, wymieszać 1/4 szklanki cukru i żelatyny. Wymieszać w 1/3 szklanki zimnej wody; odstawić, aż żelatyna będzie miękka, o 5 protokół. Mieszaj na średnim ogniu, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, około 2 minut. Wymieszać z mlekiem i ekstraktem z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
żelatyna
Cukier
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wlać do 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia lub patelni. Schłodzić do twardości, co najmniej 3 godziny; przykryć, jeśli przechowywanie jest dłuższe (patrz UWAGI).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Z obieraczką do warzyw, pare sześć cienkich 4-na 1/2-calowe paski skórki z pomarańczy. Ream sok z pomarańczy i rezerwy. Z płaskim dnem szklanki zmiażdżyć strąki kardamonu; usunąć i wyrzucić kadłuby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon
Warzywa
Pomarańczowy
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
4
Umieść paski skórki pomarańczowej, czarne nasiona kardamonu i pozostałą 1/2 szklanki cukru na patelni 1 1/2 do 2 kwarty. Drewnianą łyżką zmiażdżyć skórkę i nasiona z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kardamonu
Skórka Pomarańczowa
Nasiona
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
5
Dodaj 4 szklanki wody; mieszaj na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
6
Ostudzić, następnie dodać zarezerwowany sok pomarańczowy; przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
7
Wlać przez drobny sitko ustawione na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Pokrój żelatynę migdałową na kwadraty 3/4 cala; Uruchom również nóż po bokach patelni. Szeroką łopatką ostrożnie wyciągnij kostki i dodaj do syropu pomarańczowo-kardamonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon
żelatyna
Migdały
Pomarańczowy
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Nóż
Patelnia
9
Dodać syrop z malin i mandarynek; delikatnie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki
Maliny
Owoce
Syrop
10
Podawać lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania (patrz UWAGI). Chochla do małych miseczek lub szklanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka