Malina Pomarańcz Trifle

Malina Pomarańcz Trifle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Maliny pomarańczowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1272 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.24 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstrakt z wanilii, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Malina Pomarańcz Trifle, Malinowy Drobiazg, oraz Malinowy Drobiazg.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Pokroić ciasto funta na dziewięć 3/4-calowe plastry i rozłożyć każdy plasterek z jednej strony z dżemem malinowym, wykorzystując cały dżem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
DżemDżem
3
Umieść warstwę ciasta, dżem do góry, na dnie 2 1/2-do 3-quart szklanej miski do serwowania, cięcia kawałki, aby pasowały. Na wierzch nałożyć warstwę malin i kremu pomarańczowego. Powtórz warstwy ciasta, malin i kremu pomarańczowego, kończąc trzecią warstwą dżemu z ciasta na dół i malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Śmietanę ubić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania. Kiedy zacznie gęstnieć, dodaj cukier i wanilię i kontynuuj ubijanie, aż utworzy sztywne szczyty. Udekoruj drobiazg bitą śmietaną. Drobiazg może siedzieć przez chwilę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni. Tłuszcz i mąka dwa 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2-calowe patelnie bochenka. Spody wyłożyć papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Masło i 2 szklanki granulowanego cukru w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek przez około 5 minut lub do lekkiego i puszystego. Z mikserem na średniej prędkości, ubić jajka, po jednym na raz, i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
W dużej misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce, połączyć 1/4 szklanki soku pomarańczowego, maślanka, i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do ciasta, zaczynając i kończąc na mące. Podziel ciasto równomiernie między Patelnie, wygładzić blaty i piec przez 45 minut do 1 godziny, aż tester ciasta wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Podczas pieczenia ciasta gotuj pozostałe 1/2 szklanki cukru granulowanego z pozostałym 1/2 szklanki soku pomarańczowego w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Po zakończeniu ciasta pozostaw je do ostygnięcia przez 10 minut. Wyjmij je z patelni i umieść na stojaku do pieczenia nad tacą. Łyżka syrop pomarańczowy na ciasta i pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Aby polewać, połącz cukier cukierniczy i sok pomarańczowy w misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Dodaj jeszcze kilka kropli soku, jeśli to konieczne, aby łatwo wlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
12
Wlać na wierzch jednego ciasta i pozostawić do wyschnięcia glazury. Dobrze owinąć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka w temperaturze pokojowejmaślanka w temperaturze pokojowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier cukierniczy przesianycukier cukierniczy przesiany2(zima)przesiana skrobia kukurydzianaprzesiana skrobia kukurydziana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKrem pomarańczowy (Zobacz przepis)Krem pomarańczowy (Zobacz przepis)5dodatkowe dużeżółtka jaj w temperaturze pokojowejżółtka jaj w temperaturze pokojowej4dodatkowe dużejaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Likier Grand MarnierLikier Grand Marnier5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier granulowany, podzielonycukier granulowany, podzielony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 kufla) zimna śmietana(1/2 kufla) zimna śmietana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy, podzielonyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy, podzielony2(zima)świeżo wyciśnięty sok pomarańczowyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarta skórka pomarańczowa (6 pomarańczy)starta skórka pomarańczowa (6 pomarańczy)11 funt cukinii,starta skórka pomarańczowa (1 pomarańcza)starta skórka pomarańczowa (1 pomarańcza)1Ciasto pomarańczowe (patrz przepis), nieszkliwioneCiasto pomarańczowe (patrz przepis), nieszkliwione2pół-kufle świeżych malinpół-kufle świeżych malin2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobry dżem malinowydobry dżem malinowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata227Orzechy dowolne (posiekane)(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn