Makrela pieczona z czosnkiem i papryką

Makrela pieczona z czosnkiem i papryką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej makreli z czosnkiem i Paprikanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 71g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.1 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól morska i pieprz, szafran, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Krewetki pieczone w czosnku z czerwoną papryką i wędzoną papryką, Makrela ze skwierczącym czosnkiem, imbirem i pomidorami, oraz Makrela Cała Pieczona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czosnek i paprykę przełożyć do moździerza, dodać sól i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodać kilka kropli oliwy z oliwek, następnie natrzeć miąższową stronę filetów z makreli pastą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MakreliFilety Z Makreli
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Zrób vinaigrette. Umieścić wszystkie składniki w małej misce i ubić razem z widelcem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Połóż filety z makreli na papierze i dopraw skórę solą morską. Piecz przez 8-10 minut, aż skóra będzie chrupiąca i ryba zostanie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MakreliFilety Z Makreli
Sól MorskaSól Morska
RybyRyby
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do odpoczynku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie gotujemy ziemniaki na dużej patelni z osoloną wodą przez około 15 minut, aż będą miękkie, a następnie odcedzamy. Powrót na patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek. Zmiażdżyć lekko tylną częścią widelca, następnie dodać szalotki i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą, następnie dodać kilka łyżek winegretu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podajemy pokruszone ziemniaki z makrelą i mżawką pozostałego vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
MakrelaMakrela
ZiemniakZiemniak

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn