Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej makreli z czosnkiem i Paprikanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 71g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.1 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól morska i pieprz, szafran, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Krewetki pieczone w czosnku z czerwoną papryką i wędzoną papryką, Makrela ze skwierczącym czosnkiem, imbirem i pomidorami, oraz Makrela Cała Pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Czosnek i paprykę przełożyć do moździerza, dodać sól i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Czosnek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
3
Dodać kilka kropli oliwy z oliwek, następnie natrzeć miąższową stronę filetów z makreli pastą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Makreli
Oliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa Rub
4
Zrób vinaigrette. Umieścić wszystkie składniki w małej misce i ubić razem z widelcem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
6
Połóż filety z makreli na papierze i dopraw skórę solą morską. Piecz przez 8-10 minut, aż skóra będzie chrupiąca i ryba zostanie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Makreli
Sól Morska
Ryby
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do odpoczynku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
W międzyczasie gotujemy ziemniaki na dużej patelni z osoloną wodą przez około 15 minut, aż będą miękkie, a następnie odcedzamy. Powrót na patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek. Zmiażdżyć lekko tylną częścią widelca, następnie dodać szalotki i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą, następnie dodać kilka łyżek winegretu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
Oliwa Z Oliwek
Zielona Cebula
Ziemniak
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Podajemy pokruszone ziemniaki z makrelą i mżawką pozostałego vinaigrette.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.