Makaron ze szpinakiem i sosem Ricotta
Makaron ze szpinakiem i sosem Ricotta może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 30. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka oscar mayer boczek, mleko, polly-o oryginalny ser ricotta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Makaron Ricotta-Szpinak, Makaron Easy Szpinak Ricotta, oraz Zapiekany makaron ze szpinakiem i ricottą.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem, gotować i mieszać boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową; odcedzić na ręcznikach papierowych. Wyrzucić wszystkie, ale 2 łyżki. kapie z patelni.
Dodać cebulę i czosnek do zastrzeżonych kapieli; gotować 2 do 3 min. lub do kruchego-Delikatnego, często mieszając.
Do mieszanki cebuli dodajemy ricottę, mleko i parmezan; gotujemy 2 min., często mieszając. Szpinak wymieszać; gotować na średnim ogniu 2-3 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pomidory, pokruszony pieprz i boczek; dobrze wymieszać.
Dodać do mieszanki szpinaku; lekko wymieszać.