Makaron z kukurydzą i jarmużem
Makaron z kukurydzą i jarmuż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 596 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli koszernej, masło, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron Z Grillowaną Kukurydzą I Czarną Kapustą, Mój makaron dietetyczny Spiralizowany: Pieczony kurczak i makaron z cukinią z jarmużu, oraz Tydzień Makaronu: Makaron Z Jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć ziarna kukurydzy z kolb i przenieść do miski, a następnie zeskrobać kolby z tyłu noża nad miską, aby wyodrębnić płyn; odstawić.
Włóż kolby kukurydzy do dużego garnka i napełnij wodą; doprawić solą. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać makaron i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety; rezerwy 1 szklanka wody do gotowania makaronu, a następnie odcedzić. Odrzuć kolby.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub garnku z grubym dnem na dużym ogniu.
Dodać połowę grzybów w jednej warstwie i gotować, niezakłócony, aż złoty, 4 do 5 minut. Doprawić solą, wymieszać i kontynuować gotowanie do miękkości, o 5 Więcej minut; przenieść do dużej miski.
Dodać kolejne 2 łyżki oliwy z oliwek do garnka i powtórzyć z pozostałymi grzybami.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, czosnek i płatki pieprzu do garnka; gotować, mieszając, aż czosnek będzie miękki, 1 do 2 protokół. Jarmuż wymieszać i doprawić solą. Przykryć i gotować, aż zwiędną, o 3 protokół.
Dodać ziarna kukurydzy, grzyby, szalotki i masło. Gotować, mieszając, aż masło stopi się i mieszaninę ogrzewa się przez około 2 minuty.
Dodaj makaron i 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu; gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, 1 do 2 Więcej minut, dodając więcej wody do gotowania w razie potrzeby poluzować SOS. Doprawić solą i pieprzem.