Makaron z dyni i smażoną szałwią
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać dyni i smażonej szałwii Pastan spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, dyni, oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron z dyni i gorgonzolą Rigatoni ze smażoną szałwią, Tarta z dyni maślanej ze smażoną szałwią, oraz Frittata z dyni z smażoną szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cook penne zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć szałwię, obracając raz, aż będzie chrupiąca z obu stron, około 1 minuty na stronę.
Przełożyć na ręcznik papierowy.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni. Gotować, często mieszając, do miękkości i złoty, o 3 protokół.
Dodać squash, 3/4 szklanki wody, sól i pieprz. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż squash zmięknie, 5 do 7 minut.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania. Powrót makaron do garnka i dodać mieszaninę squasha; mieszać na małym ogniu, dodając trochę zarezerwowanej wody do gotowania, jeśli to konieczne, aż makaron jest powlekany, o 1 minutę.
Podawać, przyozdobione serem i szałwią.