Makaron z boczkiem, kabaczkiem i szałwią
Makaron z boczkiem, kabaczkiem i szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 18 i kosztuje 45 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pełnoziarnisty makaron, liście szałwii, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Makaron z dynią, grzybami i szałwią, Penne z dyni, boczkiem i szałwią, oraz Makaron z dyni i parmezanem z szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. pokroić 1/4-calowy pasek od podstawy i łodygi squasha, więc będzie siedzieć płasko. Squasha obrać, pokroić na pół wzdłuż i zebrać nasiona.
Pokrój miąższ w 1/2 cala kostki.
Umieść squasha na dużej, obramowanej blasze do pieczenia, wymieszaj z 1 łyżką. oliwę i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, mieszając raz, aż squash jest miękkie i rumiane, o 20 protokół.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Boczek gotować, mieszając, aż chrupiące, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Wlać tłuszcz z boczku z patelni; wyrzucić kapiele.
Dodaj pozostały olej do patelni; powrót do średniego ciepła.
Dodać płatki pieprzu; mieszać przez 15 sekund.
Dodaj szałwii i squasha i smażyć aż do ogrzania i szałwia jest chrupiące, o 1 minutę.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj, aż al dente, 7 minut lub zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Dodaj makaron na patelni z 1/4 szklanki wody makaron i sok z cytryny. Wrzucić na średnim ogniu, aż dobrze pokryte, dodając więcej wody w razie potrzeby. Przyprawić makaron 1/4 łyżeczki. sól. Makaron podzielić na 6 miseczek i posypać boczkiem.