Makaron Szpinakowo-Orzechowy
Przepis na makaron szpinakowo-orzechowy można przygotować w około 20 minut . Z tego przepisu składa się 5 porcji zawierających 339 kalorii , 13 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 2,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home ma 2 fanów. Mieszanka szpinaku, mleka, orzeszków piniowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 94% , to danie jest super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kotlet mielony ze szpinakiem i orzeszkami pinii , Kotlet mielony ze szpinakiem i orzeszkami pinii oraz Sałatka ze szpinaku, palmy i orzeszków piniowych .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszając z pomidorami i szpinakiem przez ostatnie 4 minuty gotowania. W międzyczasie w małym rondlu połącz mleko z mieszanką sosu Alfredo. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj 1/4 szklanki orzeszków piniowych i sól.
Odcedź makaron i warzywa; polać sosem Alfredo.
Posypać pozostałymi orzeszkami piniowymi.