Makaron Maślany Ze Szczypiorkiem
Przepis na Makaron Maślany ze Szczypiorkiem można przygotować w około 25 minut . Ta przystawka zawiera 297 kalorii , 9 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Mieszanka soku z cytryny, czosnku, masła i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. NAJLEPSZY makaron maślany , makaron maślany i makaron czosnkowy z masłem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Makaron ugotuj w dużym garnku z osoloną wodą na średnim ogniu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedź na durszlaku i odłóż na bok.
Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i czosnek i smażyć do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła, a gdy się rozpuści, dodaj szczypiorek, parmezan i cytrynę.
Na patelnię wrzucamy makaron i mieszamy.
Przełożyć do miski i podawać z gulaszem ogonowym Gina.