Makaron
Makaron zajmuje około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 61g białka, 22g tłuszczu i w sumie 1400 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,24 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką gałązki bazylii, pepperoni, capellini i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zachwyć swoich gości 4 lipca tą beztłuszczową sałatką z makaronu z cukinii, My Go-to Spiralized Diet Pasta: Pieczony kurczak i makaron z cukinii z jarmużu, oraz Makaron czekoladowy z sosem śmietanowym Gorgonzola i 10 romantycznych dań z makaronu.
Instrukcje
Na nieprzywierającej patelni, mierzącej 10 cali na dnie, rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie wędzony, gotuj w nim krążki papryki przez 30 sekund z każdej strony lub do momentu, gdy będą chrupiące-delikatne i przenieś je szczypcami na talerz.
Na patelnię dodaj capellini, rozprowadzając je równomiernie i lekko dociskając pokrywką, która pasuje do patelni, dotykając bezpośrednio makaronu i gotuj na umiarkowanym ogniu przez 25 minut lub do momentu, gdy spód będzie złoty. Odwróć naoliwioną blachę do pieczenia na patelni, Odwróć skórkę capellini na blachę i wsuń ją z powrotem na patelnię. Gotuj skórkę capellini pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Rozłóż sos pomidorowy na chrupiącym makaronie, pozostawiając 1/2-calową obwódkę i ułóż mozzarellę na wierzchu. Ułóż krążki papryki i pepperoni na mozzarelli i gotuj pizzę pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty lub do stopienia mozzarelli. Wsuń pizzę na patelnię do pizzy lub płaski talerz, udekoruj ją bazylią, a kółkiem do pizzy lub ostrym nożem pokrój w ćwiartki.
Zagotuj duży garnek wody.
Dodaj sól i makaron i gotuj przez 2 do 3 minut lub do al dente.
Odcedź i wymieszaj z masłem, solą i pieprzem.