Maine Lobster Bake
Maine Homar piec może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.95 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 311 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, małże parowe, żywe homary maine i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Maine Lobster Bake, Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, oraz Roladki Z Homara Maine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Małże opłukać pod zimną bieżącą wodą; umieścić w dużej misce. Przykryć zimną wodą, dodać czarny pieprz.
Odstawić na 30 minut; odcedzić i spłukać. (Pomaga to oczyścić małże z dowolnego ziarna.)
Dodaj wodę do dużego garnka na głębokość 2 cali; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ziemniaki i kukurydzę; para, pod przykryciem, 5 minut.
Dodaj homary na głowę i dodaj małże; para, pokryta, 8 do 10 minut. Nieotwarte muszle Małży należy wyrzucić.
Połączyć masło i sok z cytryny w małym rondlu; gotować na średnim ogniu, aż masło topi.
Podziel homara, małże, kukurydzę i ziemniaki na 4 duże talerze. Bulion z kadzi z dna stockpot do miski do zanurzania Małży.
Podawać z roztopionym masłem cytrynowym.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Michel et Fils Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.