Mahallebi

Mahallebi
Mahallebi może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 558 kalorii, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kawałków cynamonu, cukru, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą i 1 szklankę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W rondlu na dużym ogniu wymieszać 3 szklanki mleka, cukru i wanilii. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać mąkę kukurydzianą i mieszaninę mleka do rondla. Zmniejszyć ogień do minimum i pozostawić do ostygnięcia lekko; następnie mieszać w śmietanie, stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia na chwilę, a następnie wlać do poszczególnych misek lub jednej dużej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Na wierzch posypać orzechami pistacjowymi. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
4
Aby zrobić syrop, wymieszaj wodę, cukier i sok z cytryny w rondlu ustawionym na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
W rondlu umieścić cynamon i gotować około 5 minut. Odcedzić płyn i wlać do miski. Pozostawić do ostygnięcia; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Puddingi podawać na zimno z zimnym syropem skropionym na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn