Lumpia Mollica
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Lumpia Mollican spróbować. Ten przepis służy 50. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz opakowania lumpia, olej roślinny, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica), Lumpia, oraz Lumpia.
Instrukcje
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, seler, i marchew, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, 5 do 7 protokół. Seler i marchew nadal mogą być chrupiące; doprawić solą.
Dodać mieloną wieprzowinę i czosnek. Nadal gotować i mieszać, aż wieprzowina nie będzie już różowa. Doprawić większą ilością soli.
Odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać płatki czerwonej papryki, czosnek w proszku, kurkuma, imbir, kminek, kolendra i nasiona selera. Odstawić do ostygnięcia.
Umieść około 1 łyżki mieszanki wieprzowej na opakowaniu lumpia z jednym rogiem skierowanym do ciebie. Fold rogu najbliżej Ciebie nad napełniania; fold dwa boczne rogi w kierunku środka i nadal toczenia owijki wokół wieprzowiny.
Posmaruj niewielką ilość wody w górnym rogu i naciśnij, aby uszczelnić. Powtórz z pozostałym nadzieniem i owijkami.
Rozgrzać 1 kwart oleju roślinnego w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Bułki smażyć partiami, aż się zarumienią, 4 do 6 minut.
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.