Lumpia Filipińska
Filipińska Lumpia może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis służy 30. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz marchew, opakowania z lumpii, kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Łatwy Filipiński Lumpia, Lumpia Wegetariańska (Sajgonki Filipińskie), oraz Lumpia.
Instrukcje
Umieść wok lub dużą patelnię na dużym ogniu i wlej 1 łyżkę oleju roślinnego. Gotuj wieprzowinę, często mieszając, aż nie pojawi się różowy.
Wyjąć wieprzowinę z patelni i odstawić.
Spuścić smar z patelni, pozostawiając cienką powłokę. Czosnek i cebulę gotować na tej samej patelni przez 2 minuty. Wymieszać gotowaną wieprzowinę, marchew, zieloną cebulę i kapustę. Doprawić pieprzem, solą, czosnkiem w proszku i sosem sojowym.
Wyjmij z ognia i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Umieść trzy czubate łyżki nadzienia po przekątnej w pobliżu jednego rogu każdego opakowania, pozostawiając 1 1/2 cala przestrzeni na obu końcach. Złóż bok wzdłuż długości nadzienia nad nadzieniem, włóż oba końce i zwiń starannie. Trzymaj rolkę mocno podczas montażu. Zwilż drugą stronę owijki wodą, aby uszczelnić krawędź. Przykryj rolki folią, aby zatrzymać wilgoć.
Rozgrzać ciężką patelnię na średnim ogniu, dodać olej do głębokości 1/2 cala, i podgrzewać przez 5 minut. Wsuń 3 lub 4 lumpię do oleju. Smażyć bułki przez 1 do 2 minut, aż wszystkie strony będą złociste.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.