Lody Wiśniowo-Czekoladowe
Need a deser bezglutenowy? Lody wiśniowo-czekoladowe mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, rum, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wiśnie, 2 łyżki cukru i rum umieścić w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu, aż syropy, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
W międzyczasie podgrzej mleko i pozostałą 1/2 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu, ubijając, aby rozpuścić cukier.
Żółtka ubić w małej misce. Stopniowo ubijaj około 1/2 szklanki ciepłej mieszanki mleka do jajek, a następnie ubijaj mieszaninę jajek do rondla. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina pokryje łyżkę i zarejestruje 168 stopni F na termometrze cukierkowym, około 15 minut.
Zdjąć z ognia; dodać półsłodzoną i niesłodzoną czekoladę i masło i odstawić, aż czekolada się rozpuści, o 5 protokół.
Przenieść mieszaninę czekolady do blendera i puree, aż będzie gładka.
Wlać do dużej miski i wymieszać z gęstą śmietaną i wanilią. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Schłodzoną mieszaninę czekolady ubijamy w maszynie do lodów. Odcedzić mieszankę wiśni, zachowując syrop. Gdy lody są bardzo gęste, dodaj wiśnie i kontynuuj ubijanie aż do włączenia.
Przenieść do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki.
Skropić w zarezerwowanym syropie wiśniowym i zawirować łyżką. Przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny.