Lody Maple Walnut Buttercrunch
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Maple Walnut Buttercrunch lody spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 266 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Mieszanka masła, pół na pół, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Lody Klonowo-Orzechowe, Ciasto Z Kremem Klonowo-Orzechowym, oraz Lody Klonowo-Orzechowe.
Instrukcje
Aby przygotować lody, połączyć mleko i pół na pół w średnim, ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Połączyć syrop klonowy i żółtka jaj, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtkowej, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Gotować na średnim ogniu przez 2 minuty lub aż termometr zarejestruje 160, ciągle mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce. Całkowicie schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Aby przygotować buttercrunch, wyłożyć blachę do pieczenia folią; pokryć folię sprayem do gotowania.
Połączyć cukier, syrop kukurydziany i 1 łyżka wody w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Gotować około 8 minut lub do złotego koloru (nie mieszać).
Zdjąć z ognia. Wymieszać orzechy włoskie, masło i sól. Szybko rozprowadzić masło w cienkiej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. Całkowicie fajne. Rozbij buttercrunch na kawałki.
Umieścić kawałki buttercrunch w robocie kuchennym; PULS 4 razy lub do grubo zmielone. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; wymieszać z buttercrunch. Przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.