Lody Kanapki Ciasta
Lody kanapki ciasta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, lody, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić tropikalną kanapkę z lodami, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. ułóż dno dwóch 8-calowych kwadratowych metalowych patelni do pieczenia papierem do pieczenia i lekko posmaruj papierem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski, a następnie ubijać, aby połączyć.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodać kakao w proszku i ubijać do rozpuszczenia, około 1 minuty.
Przełożyć do miski i ubić oba cukry do połączenia.
Dodać kawę, maślankę, jajko i wanilię i ubijać na gładką masę.
Ubić mieszankę mąki, aż się połączy.
Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wychodzi z kilkoma wilgotnymi okruchami, 15 do 20 protokół. Lekko schłodzić w patelniach, a następnie odwrócić na stojak, aby całkowicie ostygnąć.
Przenieść ciasto do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem, przykryć folią i zamrozić do jędrności, około 1 godziny.
Wyjmij lody z zamrażarki, aby zmiękczyć, 10 do 20 minut. Wyczyść i osusz patelnie do pieczenia, a następnie ułóż każdą z nich folią, pozostawiając 4-calowy zwis ze wszystkich stron. Zgarnij wszystkie lody do jednej z patelni, pakując je tak, aby uzyskać nawet 1-calową warstwę; gładkie za pomocą małej szpatułki przesuniętej lub tylnej łyżki. Złożyć plastikową folię na lodach, aby ją przykryć, a następnie zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 1 godzinę.
Umieść 1 zamrożone ciasto w pozostałej plastikowej patelni. Rozpakuj warstwę lodów i odwróć ją na wierzchu ciasta; Usuń plastikową folię. Przykryć pozostałym ciastem, delikatnie naciskając. Złożyć plastikową folię na torcie, aby ją przykryć i zamrozić do twardości, około 1 godziny.
Gdy będziesz gotowy do podania, rozpakuj ciasto i pokrój na 9 kwadratów.
Wytnij każdy kwadrat na pół, aby utworzyć 2 prostokąty lub Trójkąty.