Lody jabłkowo-Masłowe z Ganache imbirowo-czekoladowym

Lody jabłkowo-Masłowe z Ganache imbirowo-czekoladowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, słodko-gorzkiej czekolady, gingersnaps i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lody jabłkowo-Masłowe z Ganache imbirowo-czekoladowym, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiękcz lody waniliowe w kuchence mikrofalowej o dużej mocy przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Przełożyć zmiękczone lody do średniej miski i spłaszczyć gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż masło jabłkowe na wierzchu i złóż lody na maśle jabłkowym 2 lub 3 razy. Zamrozić lody, aż będzie twardy, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
LodyLody
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
W międzyczasie, w bezpiecznej dla mikrofali misce, roztopić posiekaną czekoladę o dużej mocy w 10-sekundowych seriach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Do czekolady ubić śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść starty imbir w drobnym sitku ustawionym na czekoladowym ganache i naciśnij, aby wydobyć jak najwięcej soku imbirowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok ImbirowySok Imbirowy
CzekoladaCzekolada
EkstraktEkstrakt
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
7
Sok imbirowy ubić na czekoladowy ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok ImbirowySok Imbirowy
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Łyżkę lodów z masłem jabłkowym w miseczkach, skropić ganache imbirowo-czekoladowy i podawać z gingersnaps.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
CzekoladaCzekolada
LodyLody
MasłoMasło
ImbirImbir
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn