Lody Dulce de Leche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów Dulce de Leche. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, śmietana, pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Lody Dulce de leche, oraz Ciasto lodowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mleko i śmietanę tylko do wrzenia w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i ubić w dulce de leche aż do rozpuszczenia.
Ubij wanilią i przelej do metalowej miski. Szybkie schłodzenie, umieszczając miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, 15 do 20 minut.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów, aż będzie prawie jędrna, a następnie złożyć w orzechach pekan.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 1 godzinę.
Lody utrzymuje 1 tydzień.