Little ICED Christmas puds
Małe ICED Christmas puds zajmuje około 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz Klementynę, grecką jogurt, mieszankę żurawiny i rodzynek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Iced Christmas-pudding mus, Choinki przyprawione i mrożone, oraz Gorące Pudry kokosowo-malinowe.
Instrukcje
Linia 4 małe formy w kształcie budyniu (pojemność 200 ml) z folią spożywczą, wygładzając ją, aby dopasować się do niej, pozostawiając zwis wokół krawędzi. Skórkę drobno zetrzeć z Klementynki i odłożyć na bok. Wycisnąć 3 łyżki soku i umieścić na patelni z rumem i cukrem.
Podgrzewać delikatnie, aż cukier się rozpuści. Wrzucić żurawinę i rodzynki i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty (nie więcej, bo stanie się zbyt gęsty), aby obsypać owoce.
Wlać do miski, wymieszać z wymieszaną skórką i skórką z Klementynki i pozostawić do wystygnięcia (ok. 1 godz. lub można zostawić na noc).
W średniej misce ubij jogurt łyżką, aż będzie gładki. Śmietanę ubijamy tak, aby była delikatnie ubijana, a następnie składamy do jogurtu. Odmierzyć 4 łyżki owoców i syropu i odstawić do sztywnego pojemnika zamrażarki (zamrażać do miesiąca). Resztę wymieszać z mieszanką jogurtową.
Wlać lub łyżkę mieszanki do foremek budyniowych. Nad puddingi przykryj zwis folii spożywczej, a następnie przykryj folią. Zamrażać do miesiąca.
W przypadku gwiazd czekolady przykryj blachę do pieczenia pergaminem do pieczenia. Narysuj 4-gwiazdkowe kształty na papierze ołówkiem (nie musisz być zbyt dokładny), a następnie odwróć papier. Roztopić białą czekoladę i za pomocą łyżeczki skropić 4-gwiazdkowe kształty na konturach ołówka. Pozostawić do stwardnienia. Zamrożenie gwiazdek czekolady w sztywnym pojemniku zamrażarki ułożonym warstwowo między papierem odpornym na tłuszcz.
Po przygotowaniu do użycia, rozmrozić dodatkowe owoce i syrop w temperaturze pokojowej i puddingi w lodówce na 1 godzinę.
Podawać z odrobiną sosu z łyżką, z gwiazdką czekolady podpartą do każdego z nich (gwiazdki można użyć prosto z zamrażarki).
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.