Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak Lisy może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Scotch bonnet chiles, mielony imbir, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 57%. Spróbuj Pesto z kurczaka A La Lisa, Lisa ' s Texas Chicken Taco Night, oraz Pieczony łosoś Jerk z domową przyprawą Jerk i refleksją nad dawaniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać sok pomarańczowy, ocet, oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z limonki do blendera; dodać cebulę, Scotch bonnet chiles, czosnek, cukier, tymianek, ziele angielskie, sól, czarny pieprz, cynamon, gałka muszkatołowa i imbir. Kilka razy mieszaj składniki, a następnie mieszaj, aż marynata będzie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chili
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Potrójne, Przycięte
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Ustaw 1/2 filiżanki marynaty bok w małej misce i przechowywać w lodówce.
Włożyć piersi z kurczaka do dużej nieaktywnej miski i zalać pozostałym sosem do kurczaka; wymieszać do okrycia. Przechowywać w lodówce kurczaka w marynacie 8 godzin na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Rozgrzej grill na średnim i niskim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając zużyte marynaty. Gotuj kurczaka na rozgrzanym grillu, aż mięso nie będzie już różowe w środku, skóra będzie rumiana, a natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część piersi, nie dotykając kości, odczytuje co najmniej 160 stopni F (70 stopni C), około 30 minut. Kurczak Baste z zarezerwowane 1/2 szklanki marynaty, jak gotuje, obracając kurczaka od czasu do czasu.