Linzertorte
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Linzertorte spróbować. Ten przepis służy 9 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, mielone migdały blanszowane, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Linzertorte, Linzertorte, oraz Linzertorte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, migdały, cynamon, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce.
Połączyć cukier granulowany i serek śmietankowy w robocie kuchennym; PULS 4 razy.
Dodać wanilię i jajko; pulsować 3 razy.
Dodaj mieszankę mąki i pulsuj 10 razy lub do połączenia. Delikatnie wciśnij dwie trzecie ciasta w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego. Schłodzić przez 30 minut. Delikatnie wciśnij pozostałą jedną trzecią ciasta w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Skręć w 9-calowe koło. Chill 30 minutes.
Rozwałkuj większą porcję ciasta, jeszcze pokrytego, w 11-calowe koło. Schłodzić przez 10 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Pracując z większą porcją ciasta, Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do okrągłej, 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń górny arkusz z tworzywa sztucznego; zagnij krawędzie pod. Łyżka dżem do przygotowanej Skórki.
Pracując z mniejszą porcją ciasta, Usuń 1 arkusz folii.
Ciasto pokroić w paski 1/2 cala. Delikatnie usuń paski ciasta z dolnego arkusza plastiku; ułóż w kratkę na konfiturach. Uszczelnij paski ciasta do krawędzi skorupy.
Ułożyć tartę na blasze do pieczenia.
Piec w 325 przez 50 minut lub aż skorupa jest rumiane i napełniania jest bąbelkowy. Schłodzić na stojaku z drutu.