Linguine z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym
Linguine z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 527 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz makaron linguine, śmietanę, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak, Penne i warzywa w sosie czosnkowym, Linguine w sosie cytrynowym, oraz Linguine w sosie cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czosnek w proszku, przyprawy do drobiu, pieprz cayenne, cebula w proszku i 1/8 łyżeczki pieprzu w pustym shakerze solnym. Lekko posypać mieszankę przypraw na piersi kurczaka. Zarezerwuj pozostałą mieszankę przyprawową.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieścić piersi z kurczaka na patelni i gotować, pod przykryciem, przez 5 protokół.
Wlać białe wino i zmniejszyć ogień do średniego. Kontynuuj gotowanie, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w środku, a soki biegną jasne, 15 do 20 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Kurczaka ułożyć na talerzu i odstawić.
Podczas gotowania kurczaka napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj linguine i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 11 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj brokuły i gotuj przez 1 minutę, a następnie wrzuć cukinię. Gotować uncovered aż tylko przetargu, o 2 protokół więcej.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy warzywa są zimne, dobrze odcedzić i odstawić.
Wymieszać grzyby na tej samej patelni używane do gotowania kurczaka na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż grzyby będą miękkie, 3 do 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Wlać śmietanę do patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni. Wymieszać z parmezanem, płatkami czerwonej papryki i pozostałą mieszanką przypraw.
Dodać gotowane warzywa i linguine; wrzucić. Doprawić solą i pieprzem do smaku.