Limoncello-Sorbet miętowy ze świeżymi jeżynami
Jeśli masz o 45 minut do spędzenia w kuchni, Limoncello-miętowy Sorbet ze świeżymi jeżynami może być super bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz limoncello, mięta, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 17%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ultimate Tarty Cytrynowe Z Jeżynami Limoncello, Sorbet Limoncello, oraz Anyż jeżyny gwiazdkowe z sorbetem cytrynowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać sok z cytryny i miętę. Kryj się i wyluzuj.
Przecedzić mieszaninę soku przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Podawać z jeżynami; w razie potrzeby udekorować plasterkami cytryny.