Limeada Żurawinowa
Limonka żurawinowa może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 61 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, lodu, syropu cukrowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Limeada Żurawinowa, Cranberry Limeade Slush, oraz Limeade.
Instrukcje
Podgrzać 1 szklankę cukru i 1 szklankę wody w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, aby cukier całkowicie się rozpuścił i zdjąć z ognia.
Jeśli chcesz dodać zing do limonki, zest kilka limonek przed wyciśnięciem soku i dodać skórkę do wody z cukrem, gdy jest ogrzewanie. Po wystygnięciu syropu przed użyciem odcedzić skórkę drobnym sitkiem siatkowym.
Sok z limonek: podczas gdy syrop cukrowy chłodzi się, sok z limonek.
Dodaj sok z limonki, sok żurawinowy, 1 1/2 szklanki zimnej wody, syrop cukrowy i kilka kostek lodu do dzbanka. W zależności od tego, kiedy i jak ma być podawana limeade, i jak silne chcesz, możesz dodać więcej lodu i wody.
Na przykład, jeśli chcesz podać go od razu, a nadal jest trochę ciepły od gorącego syropu cukrowego, dodaj dużo lodu.
Jeśli miał okazję schłodzić się i schłodzić w lodówce, ale nadal jest zbyt silny, dodaj trochę więcej wody, aż siła będzie zgodna z Twoimi preferencjami.
Jeśli limonka żurawinowa jest zbyt słodka dla twojego smaku, dodaj trochę więcej soku z limonki i wody, aż osiągniesz pożądany poziom słodyczy i użyj mniej cukru następnym razem, gdy to zrobisz.