Letnie Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe
Need a deser wegetariański? Letnie Truskawkowe ciasto rabarbarowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, mąkę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Budyń Letni Rabarbarowo-Truskawkowy, Budyń letni rabarbarowo-truskawkowy, oraz Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Ciasto podzielić na pół; rozwałkować na pół w okrąg na mąki powierzchni roboczej, i linii 9-calowy Pie danie z dolnej skorupy.
Rozwałkuj pozostałą połowę w 10-calowe koło na mące i odstaw na bok.
W misce wymieszać rabarbar, całe truskawki, 1 szklankę cukru, mąkę, masło i gałkę muszkatołową.
Wlać nadzienie do naczynia wyłożonego skórką.
Pokrój pozostałą skórkę na paski o szerokości 3/4 cala (użyj zapiekanego noża do ciasta, aby uzyskać ładniejszą skórkę). Zwilż Brzeg wypełnionej skorupy dolnej odrobiną wody i ułóż dwa najdłuższe paski w krzyż na środku ciasta. Pracując od następnego najdłuższego do najkrótszego paska, naprzemiennie poziome i pionowe paski, tkając paski podczas jazdy. Naciśnij paski kraty w dół na dolnej krawędzi skorupy do uszczelnienia, i przyciąć paski górnej skorupy starannie.
W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę cukru z cynamonem i odstawić.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut; zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C).
Posypać górę mieszaniną cynamon-cukier, i wrócić do piekarnika; piec, aż skorupa jest złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie, o 30 więcej minut.