Lepki Budyń Toffi

Lepki Budyń Toffi
Sticky Toffee Pudding to deser, który serwuje 7. Za 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 53g tłuszczu i w sumie 892 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 472 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól, brązowy cukier, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest tak doskonałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Absolutnie Grzeszny! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem porto toffi, oraz Lepki Budyń Toffi.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do sosu: w ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz 1 1/4 szklanki gęstej śmietany, cukru, syropu kukurydzianego i masła. Gotuj, często mieszając, aż do uzyskania ciemnobursztynowego koloru, około 40 minut. Ostrożnie dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki gęstej śmietany. BĘDZIE BULGOTAĆ I JEST GORĄCO!
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj siedem 1/2 szklanki kokilek i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz daktyle i 3/4 szklanki wody w małym rondelku i gotuj, aż daktyle zmiękną, około 15 minut. Puree w blenderze i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
W małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W misce miksera elektrycznego posmaruj brązowy cukier i masło, aż będą jasne i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj wanilię, jajko, skórkę i puree z daktyli. Dodaj suche składniki. Podziel na przygotowane kokilki i piecz około 20 minut. Lekko ostudzić i wyjąć ciastka z kokilek. Pokrój ciasta na pół poziomo. Wypłucz kokilki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
DaktyleDaktyle
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Wlej trochę sosu toffi na spód kokilek i na wierzch dolną warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Dodaj więcej sosu toffi, ułóż wierzchnią warstwę ciasta i przykryj większą ilością sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
SOSSOS
10
Podgrzej lekko przed podaniem Odwróć na talerz i tak ...przykryj większą ilością sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
11
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na budyń. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn