Lemon Linguine z kurczakiem, fasolą i karczochami
Lemon Linguine z kurczakiem, fasolą i karczochami wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 755 kalorii, 44g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz odparowane mleko, parmezan, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Spróbuj Linguine z karczochami i cytryną, Linguine Z Tuńczykiem, Karczochami I Cytryną, oraz Pełnoziarnisty Linguine z fasolką szparagową, ricottą i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając karczochy przez ostatnie 5 minut gotowania; odcedzić. Przykryć i ogrzać.
Tymczasem obie strony piersi kurczaka przyprawiamy przyprawą z pieprzu cytrynowego.
Rozgrzać olej na średnim ogniu na dużej patelni. Gotować kurczaka w gorącym oleju przez 10 do 12 minut lub aż Nie różowy pozostaje (165 stopni F), obracając raz (zmniejszyć ogień do medium, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostu).
Usuń kurczaka do deski do krojenia. Pokroić kurczaka. Przykryć i ogrzać.
Dodaj wodę do patelni, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki.
Dodać mleko odparowane, ser śmietankowy, 3 łyżki parmezanu, sól i pieprz na patelni.
Ubijać stale na średnim ogniu przez 3 do 5 minut lub aż ser się rozpuści i sos zacznie gęstnieć.
Dodaj gotowaną mieszaninę makaronu i konserwy przyprawione fasolki szparagowej na patelni. Gotować przez 2 minuty lub do ogrzania. Miksturę makaronu podzielić na 4 płytkie miseczki. Do każdej porcji dodać jedną pierś z kurczaka i pozostały parmezan.
Podawać z cytrynowymi klinami.