Lekki krem z zupy szparagowej
Need a zupa wegetariańska? Lekki krem z zupy szparagowej może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. Mieszanka szparagów, sok z cytryny, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lekka i kremowa zupa szparagowa, Lekka Zupa Brokułowa Z Serem Cheddar, oraz Zupa szparagowa krem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi, cebulę i 1/2 bulionu z kurczaka zagotować w małym rondlu. Przykryć i gotować na parze, aż szparagi będą po prostu miękkie, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wlać wodę. Puree partiami, aż będzie gładka, i wrócić do patelni.
Kuchenka mikrofalowa pozostały bulion i mleko w 1-quart żaroodporne szklane miarki aż do parno gorące.
Rozgrzać masło w holenderskim piekarniku; ubić w mące, następnie gorącą mieszaninę bulionu.
Stale ubijając, doprowadzając do wrzenia, a następnie zmniejszając ciepło.
Ubić puree ze szparagów i kontynuować gotowanie przez 2 do 3 minut lub do nagrzania. Wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Chochle do miski zupy, a top z odrobiną kwaśnej śmietany.